Swift

Любопитно: Едни от най-екзотичните хотели в света

В света несъмено има безброй хотели и мотели,но аз ще ви представя едни от най-стрaнните и екзотични хотели,за които не сте си и представяли.

1. Хотел-самолет, Коста Рика




Коста Рика е една забележителна дестинация, но още по-забележителен е хотела-самолет, които се намира там.Самолетът Боинг-727 принадлежал на South African Airways, а след това превозвал пасажерите на Columbia’s Avianca Airline, за да се установи в най-малката латиноамериканска държава. Той не е единственият хотел в самолет, но едва ли някой от неговите аналози може да се похвали със съседството на тропически гори и екзотични животни.





2. Хотел в тръба, Австрия, Германия


 

Две нации, които никак не обичат да разхищават! Доказателство е и този проект, поместен в бетонни тръби с тежест 9.7 тона. Хотелът няма рецепция, всички резервации се правят онлайн, а заплащането е на принципа „колкото прецените“. Единствен недостатък е, че хотелът е обитаем само от май до октомври.






3.Survival Pod, Амстердам



Японците от десетилетия пренощуват в хотели-капсули, но на холандците е хрумнала още по-добра идея, която също спестява доста място. Вместо да трупат малки капсули една върху друга с цел оптимизация на минималното пространство, те са решили да превърнат спасителни капсули от нефтени платформи в удобно място за нощувка. Така, по един от каналите на Амстердам плава доста странен хотел. Спасителните капсули могат да приютят до трима души, а собствениците са били достатъчно предвидливи, за да оборудват всяка от тях с химическа тоалетна. 





4.TreeHotel в Боден, Швеция



Авторите му са се постарали да реализират най-новите дизайнерски тенденции насред гората. Хотелът предлага шест помещения за гости. Пет от тях, в това число и „Кабина”, която виждате на снимката са окачени в буквалния смисъл на дървета.



5.Мотел Вигвам в Сан Бернардино, САЩ





Този комплекс от 19 отделни постройки се намира на самият път на смърта Route 66.Независимо от историческите елементи в цялостната концепция, всички помещения си имат необходимите съвременни удобства и услуги. Макар и направени от бетон тези уникални къщи са точно копие на традиционните индиански биваци, намиращи се непосредственно до град Сан Бернадино в щата Калифорния от началото на 1950г.



Enjoy.



Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });