Swift

Литературен клуб: "Шифърът на Леонардо" Дан Браун

Здравейте,драги читатели!Днес искам да ви запозная с един от лубимите ми автори,а той е Дан Браун, един от Кралете на трилара или по-известен като създателя на „Шифарът  на Леонардо”.Това беше първата негова книга, която прочетох и се запалих по романите му.Прочел съм наколко от неговата поредица романи за Робърт Лангдън а те са „Шифарът на Леонардо”,”Шестото клеймо”,”Ад”,”Изгубеният сивол”,също така съм прочел и „Цифрова крепост”,където обаче историятяа се развива в друга насока. Днес ще ви предствя най-продаваната му книга.



„Шифарът на Леонардо” доста нашумя след излизането си и си навлече гнева на Римокатолическата църква.В книгава главното действащо лице е американецът Робърт Лангдън,известен преподавател от Харвърд,който се въвлича в доста интригуващо и мистериозно пътешестие,в търсена на отдавна забравен орден и строго охранявани тайни, чието разкритие би било пагубно за Църквата.Действието се развива в Париж,с невероятно описание на Лувара,в който е намерен гол труп в интересна позиция на тялото, странни символи по него и озадачаващ шифър.Главният герой, който се намира в „Града на любовта” за изнасяне на лекция пред студенти по символика, бива обвинен за смъртта на известния критик и уредник на световноизвестния френски музей-Лувър.Впуска се в пътешествия с красивата Софи Нево-френски инспектор от криминалната полиция, която всъщност е и внучка на жертвата. Заедно те срещат сър Лий Тибинг,колега на Робърт и наследник на френския замък Шато Виле.Заедно с него тръгват на пътешествие от което няма връщане назад.

Тази книга ме привлече още с излизането си на пазара и започнах да се интересувам от литературата на Дан Браун.Тя събуди в мен увлечение към мистериозното и загадките.
Надявам се да ви е било интересно,и да прочетете книгата ако ви е харесало написаното от мен, защото тя наистина си заслужава.

До нови срещи приятели и се надявам да ви забавляваме и да върнем читателя към библиотеките и закупуването на книги,
Благодаря ви отново за отделеното време!
Enjoy :) 



"Във Лондон този рицар спи до днес,

трудът му свят сал гняв роди,не чест.
Кълбото там го няма,що за плод
в утроба ни мълви,за Роза,плът и род."



Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });