Swift

Мовембър : месецът на мустака

Здравейте скъпи читатели!

Ноември е ! Месецът на мустаците. Започва инициативата " Movember", стани част от Мо братята. Идеята е с мустаци срещу рака на простата. Думата идва от "Mo" австралийската дума за мустак и месец Ноември ( November) .


Идеята се заражда в Австралия, благодарение на неколцина смели приятели решили да си пуснат мустаци. От тогава досега Мовебър се провежда ежегодно, като се свърза с кампания с борбата срещу рака на простата. Тази кампания набира все по - голяма популярност и всяка година се увеличава броя на участницие в нея.


Идеята е проста - бръснеш се в началото на Ноември, след това един месец пускаш мустак . През целия месец отглеждаш  мустак, който не е свързан с бакембарда , позволено е само оформянето му. Лозунгът, под който се провежда кампанията е „Промени лицето на мъжкото здраве“ /Change the face of men’s health/.


Все пак Честит Мовембър на всички! Не забравяйте да споделите с нас вашите предложения на мустаци  или бради. Също така може да споделите с нас в коментарите какво мислите за инициативата.



Enjoy :)






Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });