Swift

8 малко известни супер-храни за този сезон



Попитайте всеки здравен специалист за супер-храните, които трябва да ядем сега, по време на сезона на простуда и грип, и той бързо ще започне да изброява позитивите на къдраво зеле, органичен лимон, джинджифил, и Acai плодове. Но ние всички сме чували тези неща 10 милиарда пъти. Напълно сме съгласни с факта, че лимоновият сок е пълен с витамин С и витамин С е много полезен за нашата имунна система. Знаем го.

Въпреки това, има и някои по-малко обсъждани храни, които могат да направят чудеса за вашето здраве точно сега. Говорим за скромните плодовете и зеленчуците, които често подминаваме вървейки към щанда със здравословни храни. Те може да не са толкова модерни, както био продуктите , но са също толкова мощни.



Грах

Факт: Зеленият грах заслужава повече популярност откоклото получава. Той е основен източник на витамини, които помагат на тялото да се бори с инфекциите. Добър източник на витамини А и С, фолиева киселина, и фибри. Витамин С помага в борбата с инфекциите и регенерира други антиоксиданти в организма, като например витамин Е, докато фибрите помагат за поддържането на здравословна чревна среда и дават усещане за ситост.


Зеле

Тези зеленолистни зеленчуци са богати на фитонутриенти и витамин А и С, за да подкрепят нашата имунна система. И докато някои зеленчуци имат по-силна хранителни качества, когато са сурови, зелето е подходящо за готвене и можете да бъдете сигурни, че ще бъде също толкова полезно.


Карфиол

Ако сте закъсняли с четенето на статията и имате усещане, че започвате да се разболявате, сега е момента да ядете карфиол. Този кръстоцветен зеленчук е пълен с антиоксиданти и глутатион, два от основните фактори на мощност, когато става дума за ускоряване на възстановяването.



Боровинки

Изследователи от Oregon State University са установили, че, когато се комбинира с витамин D, съединението, наречено pterostilbene, което съдържат боровинките, може да помогне на организма да се пребори с настинката. Боровинките също са пълни с антиоксиданти, които се борят с признаците на стареене.
 


 Броколи

Подобно на карфиола, броколите имат високо съдържание на антиоксиданти и глутатион, които наистина могат да помогнат да се ускори възстановяването от настинка и грип.



Чесън и лук

Най-добре е да се ядат сурови. Определено не е приятно, особено за хората, които ще са около вас. Въпреки това свойствата на тези продукти могат да унищожат вируса само за няколко часа след като сте ги изяли. Те са натурален антибиотик и гарантирам, че действат безотказно срещу настинка, тъй като лично съм пробвала този метод на лечение. За да облекчите малко парещия вкус на лука и чесъна, приемайте ги сурови с малки хапки хляб или поръсени със сол. Също е хубаво да приложите този метод вечер, за да има време до сутринта да се отмерише лошият дъх.


Яйчни жълтъци

Омлетът само от яйчен белтък може да бъде здравословен, но през сезона на простуда и грип, е хубаво да използвате цялото яйце. Жълтъка е препълнен с минерали, включително цинк и селен, които са важни за здрава имунна функция.

Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });