Swift

Можем ли да използваме една и съща пластмасова бутилка за вода по-дълго време?



Ако и вие пиете вода от същата пластмасова бутилка, която купихте с обедното меню преди 2 седмици, тази статия ще ви бъде полезна.

Не е рядкост използването на една и съща малка пластмасова бутилка вода, която просто допълваме ежедневно за да осигурим дневната си хидретация. Тази бутилка стои или на нощното ни шкафче, или в дамската чанта, на бюрото в офиса.. Във време, когато бактериите са враг номер 1 на здравето, можем ли да използваме пластмасови бутилки многократно?

За диетологa Лоран Шевалие , отговорът е сравнително прост - всичко зависи от това, кaкво ще сипете в бутилката. "Избягвайте да слагате гореща течност, лимонов сок или други цитрусови сокове, защото топлината и лимона могат да помогнат на молекулите на пластмасата да се откъснат, предупреждава лекарят. В момента, пластмасовите бутилки за вода са доста безопасни. От токсикологична гледна точка, те могат да се използва повторно след почистването им между всяко пълнене, за да се предотврати развитието на бактерии, "добавя той.

Трябва да се вземе на предвид и факта, че микробите и бактериите виреят в среда на застояла вода, така че не забравяйте да сменяте водата в бутилката си ежедневно. Въпреки изказването по-горе на Лоран Шевалие, той е на мнение, че най-добрият начин е да използваме термос или стъклена бутилка, което от друга страна е полезно и за околната среда. Тъкмо навреме за да вземем първите си зелени решения за идната 2017.

Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });