Коктейл Мидори Маргарита
50 мл. текила
15 мл. трипъл сек
30 мл. сок от лайм
15 мл. ликьор от пъпеш Мидори
За украса:
1 щип. сол
1 коктейлна черешка
резен лайм
Текилата (50 мл.), ликьорът трипъл сек (15 мл.), сокът от лайм (30 мл.) и
ликьорът от пъпеш Мидори (15 мл.) се разбъркват в шейкър. Коктейлът се
изсипва в чаша за маргарита, ръбчето на която предварително е украсена
със сол. Преди поднасяне коктейлът се украсява с коктейлна черешка и
резен лайм.
Коктейл Джин Рики (Gin Rickey)
Продукти:
50мл. джин
1/2 лайм
150мл. газирана вода
Лаймът (1/2 бр) се изстисква и сокът му заедно с джина (50 мл.) се сипват във висока чаша с лед. Чашата се допълва догоре с газирана вода (150 мл.) и се украсява с резен лайм.
Мохито (Mojito)
Продукти:
50мл. ром
12 листа мента
1 с.л. пудра захар
1 лайм100мл. сода
Поставете листата от мента (12 листа)
на дъното на чашата. Разрежете лайма (1 бр) на 8 парченца и поставете в върху
ментата. Намачкайте хубаво, така че лаймът да изпусне своя сок и да се смеси с
ароматните масла на ментата. Прибавете захарта и разбъркайте. Добавете лед,
разбит на ситно. Върху него сипете ромът (50 мл.) и содата
Поставете листата от мента (12 листа)
на дъното на чашата. Разрежете лайма (1 бр) на 8 парченца и поставете в върху
ментата. Намачкайте хубаво, така че лаймът да изпусне своя сок и да се смеси с
ароматните масла на ментата. Прибавете захарта и разбъркайте. Добавете лед,
разбит на ситно. Върху него сипете ромът (50 мл.) и содата
Пина Колада
(Pina Colada)
Продукти:
30мл. бял ром
30мл. кокосова
сметана
90мл. сок от ананас
5 с.л. натрошен лед
Белият ром (30 мл.),
кокосовата сметана (30 мл.) и сокът от ананас (90 мл.) се смесват с натрошен
лед до получаване на еднородна смес. Налива се в изстудена коктейлна чаша.
Коктейлът Пина Колада
се украсява с парченца ананас.
Забележка: Вместо сок
от ананас, най-добре е да направите пресен сок от плода като разбиете няколко
резенчета в блендер.
Том Колинс ( Tom Collins
)
Продукти:
50мл. джин
20мл. сок от лимон
1 с.л. захарен сироп
125мл. сода
3 резана лимон
Във
висока и права коктейлна чаша се сипват бучки лед и отгоре се изсипват джинът
(50 мл.), сокът от лимон (20 мл.) и захарният сироп (1 с.л.). Долива се догоре
със сода и се украсява с резенчета лимон.
0 коментара