Swift

Рецепти: Летни коктейли

Коктейл Мидори Маргарита



Продукти:

50 мл. текила
 

15 мл. трипъл сек

30 мл. сок от лайм

15 мл. ликьор от пъпеш Мидори

За украса:

1 щип. сол

1 коктейлна черешка

резен лайм



Текилата (50 мл.), ликьорът трипъл сек (15 мл.), сокът от лайм (30 мл.) и ликьорът от пъпеш Мидори (15 мл.) се разбъркват в шейкър. Коктейлът се изсипва в чаша за маргарита, ръбчето на която предварително е украсена със сол. Преди поднасяне коктейлът се украсява с коктейлна черешка и резен лайм.


Коктейл Джин Рики (Gin Rickey)

 

Продукти:

50мл. джин

1/2 лайм

150мл. газирана вода





Лаймът (1/2 бр) се изстисква и сокът му заедно с джина (50 мл.) се сипват във висока чаша с лед. Чашата се допълва догоре с газирана вода (150 мл.) и се украсява с резен лайм. 

 

Мохито (Mojito)


Продукти: 

50мл. ром 

12 листа мента

1 с.л. пудра захар 

1 лайм 
100мл. сода 

 

Поставете листата от мента (12 листа) на дъното на чашата. Разрежете лайма (1 бр) на 8 парченца и поставете в върху ментата. Намачкайте хубаво, така че лаймът да изпусне своя сок и да се смеси с ароматните масла на ментата. Прибавете захарта и разбъркайте. Добавете лед, разбит на ситно. Върху него сипете ромът (50 мл.) и содата 
 


Пина Колада (Pina Colada)

 


Продукти:


30мл. бял ром

30мл. кокосова сметана
90мл. сок от ананас
5 с.л. натрошен лед







Белият ром (30 мл.), кокосовата сметана (30 мл.) и сокът от ананас (90 мл.) се смесват с натрошен лед до получаване на еднородна смес. Налива се в изстудена коктейлна чаша.
Коктейлът Пина Колада се украсява с парченца ананас.
Забележка: Вместо сок от ананас, най-добре е да направите пресен сок от плода като разбиете няколко резенчета в блендер. 




Том Колинс ( Tom Collins )



Продукти:

50мл. джин

20мл. сок от лимон


1 с.л. захарен сироп

125мл. сода 
3 резана лимон








Във висока и права коктейлна чаша се сипват бучки лед и отгоре се изсипват джинът (50 мл.), сокът от лимон (20 мл.) и захарният сироп (1 с.л.). Долива се догоре със сода и се украсява с резенчета лимон.
 





Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });