Swift

Полезно : Чай и билки


След настъпването на есента всички започват да се подготвят за предстоящата зима.Mного обичаме зимата да се крием на топло с книга и чаша чай в ръка.Днес искам да ви запозная с някои приятни билки, от които да си направите чай, а също така  и някои интересни факти за него.


Не знам дали сте запознати, но чаят е една от най-питите напитки в в света,нарежда се на второ место след водата. Има 6 вида чай- жълт,бял,черен,зелен,улун и пуер. Най-разпространените са зеления,черния и пуер, тъй като се приготвят от едно растение.Чай също се нарича напитка приготвена от различни части на разстенията ( плодове,цветове,листа и тн.) или както ние сме свикнали да го наричаме - билков чай. Произхода на чаеното растение пък е от  Източна и Южна Азия, като чак 17 век се внася в Европа.


След този обощителна информация за чая,мисля че е време да ви изброя и кои са най-разпространените билки за приготвянето на чай. В България  се срещат доста и разновидни билки, от които може да направите напитката - лайка,шипка,липа,мента,обикновен риган, морсалски чай,пириснки чай.
 
Стига да знаете от къде да си ги набавите, може да си ги засадите и отгледате дори в собствената градина. 

Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });