Swift

Полезно: Хидратация на кожата през пролетта

Тъй като пролетта е вече в разгара си е хубаво да обърнем малко внимание на промените,които претърпява кожата ни при тази промяна на климата. Зимата изтощава кожата и намалява съпротивителните й сили. Всяка кожа се нуждае от хидратация, независимо от какъв тип е и от възрастта, а добре хидратираната кожа изглежда по-млада.

Лично аз се сблъсквам с този проблем всяка пролет. От личен опит знам, че не е приятно, когато кожата е суха и на петна. Сухата кожа, освен от влага, се нуждае от подхранващи вещества. Тя е тънка, лесно ранима и много рано й се появяват бръчки. За да стане това колкото може по-късно, трябва да подбираме козметични средства с високо процентно съдържание на овлажняващи и подхранващи компоненти. Пролетните лъчи предизвикват изсушаване и леко възпаление на лицето, затова трябва веднага да преминем на щадящ режим. Необходими са приемане на повече витамини и постоянни грижи. Препоръчително е да се използват защитни кремове, както и фон дьо тени и пудри със слънцезащитен фактор. Разходките сред природата също са полезни.

Тази пролет реших да изпробвам един нов продукт – 24ч хидратиращ дневен крем с екстракт от грозде Garnier Essentials. Във формулата си съдържа екстракт от грозде, който освежава и  осигурява  продължителна хидратация. Комбинацията от Витамин Е и В5 предпазва кожата от ежедневните вредни въздействия.Moжете да изберете между два вида – за суха кожа или за нормална и комбинирана. Лично аз използвам втория.



Още..

Хидратиращите кремове и продукти проникват надълбоко, където въздействат ползотворно и ни осигуряват по-добър резултат. Кожата ни възвръща еластичността си постепенно. Ако вече сме свикнали да я поддържаме с продукти, адаптирани към типа и нуждите й, ще ни е нужен по-малко от месец, за да преоткрием естествения й блясък и нужната й хидратация.

Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });