Swift

Литературен клуб: "Алхимикът", Пауло Куелю



           В тази рубрика ще имамe за цел да ви представим най- различни книги и да ви разкажем за това, с което са ни впечатлили.Ако обичате да четете, вие също можете да ни изпращате резюмета на книги, които сте прочели и бихте искали да видите в този блог.
          
           Първата книга, с която искам да започна е на Пауло Коелю, автор който наистина много харесвам. Допада ми стила му на писане, начина, по който представя нещата и като цяло историите, които разказва в книгите си. Чрез тях можем да се докоснем до най-далечните места по Света и да се почувстваме сякаш наистина сме там заедно с героите. 


          Харесвам цялото му творчество, но книгата, която обожавам е „Алхимикът”. Признавам си, че съм я чела 2 или 3 пъти и всеки път ми е също толкова интересна и завладяваща, както при първия прочит. Историята се развива първоначално в полетата на Андалусия,Испания, но след като на главния герой Сантяго, млад пастир, му се присънва един сън два пъти, действието се пренасят на континента Африка, където момчето се впуска в приключение – да прекоси Сахара за да стигне до Египет и да намери своето съкровище при Пирамидите. По своя път младото момче разчита единствено на поличбите, които Бог му праща, на Всемирната душа и Личната си легенда. То минава през много трудности, но нито за миг не се оставя победено и винаги продължава напред, дори и с малко забавяне. По пътя си в тези непознати земи среща всякакви хора, добри и лоши, бедни и богати. В пустинята среща и Любовта, влюбва се в едно пустинно момиче на име Фатима. Той разбира още от пръв поглед, че това е неговата сродна душа и предлага на Фатима да се омъжи за него.Накрая на пътуването си стига до Египет, но дали намира съкровището и как се развива историята на живота му, ще разберете само ако прочетете книгата.

          „Алхимикът” на Пауло Куелю е книгата, която още преди години събуди интересът ми към пустинята, а също и към много други непознати земи. В книгата ще намерите много цитати, които ще ви накарат да се замислите над Живота, Света, отношенията между хората и т.н. Искам да ви цитирам моя любим цитат от книгата и с това да ви пожелая един красив и успешен ден!

"Вятърът променя формите на дюните,но пустинята си остава същата"


Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });