Swift

Дестинации : Пещерата Ханг Сонг Дунг, Виетнам

Здравейте отново драги читатели! Днес решихме да разширим нашия обзор и сме намислили да ви изненадаме като представим едно райско кътче на земята.Не знаем колко от вас имат познания по география,но мястото с което ще ви запозаем се намира във Виетнам.Да,там се намира Ханг Сонг Дунг,най-голямата пещера на земята.

Този невероятен феномен е открит през 1991 година,на територията на национален парк " „Фонг На-Ке Банг", в близост до границата с Лаос.В нея се намират рядкосрещаните пещерни перли.Пътят до нея е достра труднопроходим,защото Ханг Сонг Дунг се намира в едни от най-опасните терени в страната и самата пещера е покрита с джунгла.



Пещерата е ограмна,от нея са проучени едва 4 км,след като изследователите се натъкнали на 60 метрова стена от калцит.Най-голямата галерия в Ханг Сонг Дунг е с височина 240м и дължина 150м.Тя е дом на много растения и животни- предимно птици и прилепи,а разстенията се виждат благодарение на процепи в скалата, от които навлиза светлина.Около пещерата се намират още 150 пещери,голяма част от които са непроучени.
Пещерата Ханг Сонг Дунг вече можед а бъде посетена от туристи.
Enjoy :)

Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });