Swift

8 храни за по-дълга коса

Всеки от нас има различна коса и полага различни грижи за нея.При някои тя е по-здрава и има дебел косъм, при други-точно обратното.Косите на някои хора растат по-бързо, при други по-бавно.Учените са установили, че ако сте от тези с по-бавно растяща коса, а искате тя да бъде по-дълга, няма нужда да чакате много време това да стане.Има храни, които съдържат в себе си вещества, които спомагат растежа на косъма и ако ги включите в дневното си меню ще постигнете желания резултат по-бързо от очакваното.



1.Сьомга
Богата на Омега-3 мастни киселини, тя подържа здравината на скалпа, който играе важна роля за растежа на косата.Сьомгата съдържа също Витамин D  и амино киселини, които пък заздравяват косата.

2.Авокадо
То съдържа мазнини, които правят косата по-дълга и бляскава.И авокадото има Омега - 3 мастни киселини, също така можете да го ползвате в приготвянето на маски за коса.При нанасяне върху косата то обогатява кожата на главата с еластин и колаген, които подобряват структурата на скалпа.

3.Яйчни жълтъци
Тук отново има Омега-3 мастни киселини, но намираме и биотин, който прави косата здрава и дълга.Не прекалявайте с консумацияата на яйчни белтъци, защото те могат да разграждат биотина в тялото.

4.Бадеми
Точно както йълтъците и бадемите са богати на биотин.Хапването на малко количество бадемови ядки всеки ден ще направи косата ви по-дълга, а косъма по-здрав.

5.Слънчогледови семки
Витамин Е, съдържащ се в слънчогледовите семки, не само помага за пастежа на косата, но и я подсилва.Този антиоксидант заздравява скалпа и намалява косопада.

6.Сладки картофи
Бета каротина в сладките картофи спомага за разпределянето на Витамин А в организма, спомагащ за растежа на косата и здравината на скалпа.

7.Жълти чушки
Учените твърдят, че жълтите чушки съдържат 5 пъти повече Витамин C от портокалите.Tози витамин заздравява косъма и също така намалява накъсването на косата.

8.Стриди
Липсата на цинк кара косата да окапва.Осигурете си достатъчно количество цинк като ядете стриди.

Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });