Swift

Бял чийзкейк

Ето ви от нас една много вкусна рецепта за десерт.

Продукти

1 пакет обикновени бисквити (190 г)
500 г крем сирене
250 г бял шоколад
2 яйца
3/4 ч. ч. захар
2 ч. ч. заквасена сметана
100 г краве масло
2 ванилии

 

 Начин на приготвяне


Бисквитите се натрошават и се смесват с предварително разтопеното масло.

 Бисквитената смес се разстила в квадратна форма за печене с махащо се дъно, в която има хартия за печене. С лъжица се притиска добре, за да се уплътнят бисквитите. Блатът се пече в загрята на 190 градуса фурна за 10 минути. Оставя се да се охлади.

Шоколадът се разтопява на водна баня. Яйцата леко се разбиват с телена бъркалка.

 В купа се смесват сиренето, захарта и ванилиите и се разбива леко с миксер. При постоянно бъркане се прибавя разтопеният шоколад. Добавя се сметаната и пак се разбива. Накрая се сипват леко разбитите яйца и се разбърква за кратко, колкото да се хомогенизира сместа, без да влиза въздух, за да не се надигне кейкът при печене.

 Сместа се изсипва върху охладения блат  и формата се опакова добре с алуминиево фолио, за да не влиза вода. Формата се поставя в тава с вода. Десертът се пече на водна баня в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути.
Охлажда се, нарязва се и се поднася.

Еnjoy :)
credit: bonapetit.bg

Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });