Swift

Полезно: Съвети за коса, събрани от цял свят



По света има токлова много народи и етноси, това предразполага за едно огромно разнообразие от традиции и култури, които не само, че са източник на вдъхновение, но и на многобройни съвети за красота.Благодарение на условията, в които живеят различните народи те откриват различни начини да използват природното богатство.Ето и някои от начините, които ще направят косата ви по-здрава и по блестяща:


1.Аржентина и Алое Верата

Освен, че се ползва за продуктите във вкусовата индустрия, алое верата заздравява косата и кожата на главата. Необходимо е да се втрие директно върху скалпа, или да се добави към вече избран шампоан, подходящ за нашата коса.


2.Бразилия и Кокоса

Със своето подхранващо действие кокоса влиза широко в употребата на маски за коса. Използвайте го и в чиста форма, като нанесете масло от кокос върху косата, изчакайте 30 минути за максимален ефект и изплакнете с вода от кокос. Тази процедура се повтаря веднъж  седмично, а резултатът ще е налице веднага.


3.Колумбия и Авокадото

Забелязали ли сте блестящата коса на колумбийките? Това се дължи на съставката, която те използват.Рецептата за маската се състои от два белтъка, смесени с половин, предварително смачкано авокадо. Нанесете обилно върху косата и изчакайте 15 минути да подейства, преди изплакване.


4.Ямайка и Кактуса

Невероятното свойство на кактуса да се предпазва от жарките лъчи на слънцето е чудесно да се използва и върху коса. Силният термо-резистен ефект на олиото на кактуса съхранява здравата коса от атмосферни условия и многобройните уреди, които използваме.


5.Мексико и Желатина

Изпробван и с доказана ефективност, желатинът е натурален продукт с високо съдържание на колаген. Смесете 1 чаена лъжичка оцет с чаша вода и 1 чаена лъжичка желатин. Получената смес се оставя върху косата за 5 минути, след което се изплаква обилно. Друг номер, на който ни учат от Мексико е алтернативен вариант за сушене на косата. Заместете сешоара с обикновена кърпа, която да навиете върху главата тъй като естественото изсъхване на косата предотвратява цъфтенето на краищата.


6.Шотландия и Лайката

Лайката предпазва русата коса от изсветляване и избледняване на цвета, което е доста често срещан проблем през летните месеци. Няколко минути варете лайка и след изстиването й, напръскайте директно върху сухата коса, за да създаде предпазен филтър.


7.Германия и Бирата

Като верни почитатели на бирата германците я ползват дори и за косата си.Половин литър бира се смесва с топла вода и се нанася върху косата. Изчаква се 20 минути, след което се изплаква обилно с вода. Не бързайте веднага да миете косата с шампоан, за да подействат съставките на бирата.

Вижте още

0 коментара

Flickr Images

$(document).ready(function(){ $(".widget h2").wrapInner(""); });